content image

Bel voor een afspraak 0492-392141 of maak je afspraak online.

Tijd voor jezelf, veel belangrijker dan je misschien zou denken!

Door alle drukte om ons heen vergeten we geregeld om even tijd voor onszelf in te plannen. En dan bedoel ik niet de tijd die je spendeert met je man, gezin of vrienden. Nee, ik bedoel echt gewoon de tijd die jij neemt om even ‘met jezelf’ te zijn. Veel mensen onderschatten deze tijd, maar toch is dit heel belangrijk voor een gelukkig leven dat in balans is. Waarom en hoe? Je leest het in mijn nieuwe blog!

‘’Ikke Tijd’’

Ikke tijd, zo noem ik die momentjes dat je even weg bent van alles om je heen, niet alleen fysiek, maar vooral ook mentaal. Waarbij je niet hoeft te denken aan die andere persoon, maar puur alleen nadenkt over jezelf. Wat doe ik goed? Wat kan ik verbeteren? Ben ik gelukkig?...

Belangrijke vragen in het leven, maar door alle drukte en/of onze drang om altijd maar samen met iemand te moeten zijn, worden deze vragen weggedrukt en vergeten.

Het plannen van ‘’Ikke Tijd’’

Het inplannen van tijd voor jezelf is onvermijdelijk, voordat je het weet heb je ja gezegd tegen dat etentje of die verjaardag, en zit je nog met kakelende moeders/ vaders of vriendinnen aan je hoofd!  Begin met het plannen van bijvoorbeeld een uurtje Ikke tijd per week, zet je telefoon uit en ga alleen opstap!

Je hoeft je helemaal niet schuldig te voelen voor het inplannen van tijd voor jou alleen, maar het is misschien aan het begin een onvermijdelijk gevoel. Onthoud dan dat Ikke Tijd voor jouw ontwikkeling, algemene gemoedsrust en levensgeluk zeer belangrijk is en dat een gelukkige jij heel veel mensen in je omgeving gelukkig zal maken.

Wat te doen…

Oké, je hebt wat tijd vrij gemaakt. Onderstaande activiteiten stimuleren het ‘tot jezelf’ komen:

-          Natuur; maak een boswandeling, ga naar het strand. De frisse lucht en de natuur zorgen ervoor dat je tot rust komt.

-          Gewoon niks; liggen, zitten, hangen. Allerlei vormen waarbij je helemaal niets hoeft te doen en heerlijk tot rust komt!

-          Een andere manier om ultiem tot rust te komen is de ontspanningsmassage!

Ontspanningsmassage bij Schoonheidssalon Ikke Tijd Gemert

Als ervaren Ikke Tijd specialist weet ik waaruit een goede ontspanningsmassage moet bestaan. Tijdens de massage wordt de doorbloeding gestimuleerd, zodat afvalstoffen worden afgevoerd. De cellen kunnen makkelijker vitaminen en zuurstof tot zich nemen en de spieren komen tot rust.

Een ontspanningsmassage zorgt ervoor dat lichaam en geest volledig ontspannen en dat je vol energie weer naar huis gaat.

Ikke Tijd inplannen in Gemert? Klik hier en maak je afspraak voor de ontspanningsmassage!