content image

Bel voor een afspraak 0492-392141 of maak je afspraak online.

Beauty Blog

De huid rond het oog verdient wel wat extra aandacht!

17-11-2018

Wist je dat de huid rond de ogen veel dunner is dan bij de rest van het gezicht? Dit heb je zelf misschien al gemerkt, omdat hier de eerste rimpeltjes en lijntjes zichtbaar worden, of omdat de huid rond het oog droger aanvoelt. 

Is het aanbrengen van een dag- en nachtcrème op het ooggebied voldoende verzorging, zodat je rimpels zolang mogelijk uitstelt? Je leest het in mijn nieuwe blog!

De ooghuid

De ooghuid is 0.1 mm dik, de gezichtshuid 1.6 mm. Een wezenlijk verschil. Niet gek dus dat het gebied rond de ogen sneller te maken krijgt met irritaties en allergieën.

Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) ontvangt ook opvallend veel klachten over cosmetica voor op of rond de ogen. Via www.cosmeticaklachten.nl kunnen consumenten klachten melden. Uit registraties van het RIVM blijkt dat 30% van alle meldingen over oogcosmetica gaat.

Parfum in oogcontourcrèmes is de belangrijkste veroorzaker van klachten zoals roodheid en jeuk rond de ogen, zo blijkt uit onderzoek van dermatologen. Andere grote boosdoeners zijn mascara, oogschaduw en oogmake-up removers.

Wat maakt de dunne huid rondom de ogen zo gevoelig? Dat valt beter uit te leggen als je weet hoe deze in elkaar steekt. Onder de dunne epidermale huidlaag zit de ooglidspier die ervoor zorgt dat de oogleden kunnen sluiten. Een dunne laag bindweefsel verbindt deze spier met de huid. Achter de spier zit ook de bindweefselplaat ‘tarsus’. Deze verstevigt niet alleen het ooglid. Maar hierin bevinden zich ook de zogeheten talgkliertjes van Meibom die het traanvocht op peil houden. Zo voorkomt het Meibom-talg –dat op de ooglidrand zit- verdamping van traanvocht. Daarmee wordt uitdroging en beschadiging van het oogoppervlak tegengegaan.

Andere talgkliertjes zijn weer verbonden aan wimpers en wenkbrauwen. Dat zijn de kliertjes van Zeis en Moll. Deze ‘smeren’ de wimperharen en voorkomen ophoping van vuil, celresten en micro-organismen.

Dag- of nachtcrème voor de ooghuid?

Vaak wordt gedacht dat een dag- of nachtcrème prima ingezet kan worden om de kwetsbare ooghuid mee te verzorgen. Helaas is dit niet het geval. Het feit dat de ooghuid dunner en kwetsbaarder is en op een andere manier werkt dan bijvoorbeeld de gezichtshuid, zorgt ervoor dat er een aangepaste verzorging gebruikt dient te worden.

Natuurlijk is het, gezien de vele klachten over oogcosmetica, heel belangrijk dat deze producten de tere ooghuid niet irriteren of beschadigen. Let er daarbij op dat de oogcrème geen alcohol, menthol, parfum of essentiële oliën bevat. Deze stoffen kunnen verdampen, met tranende ogen als resultaat.

Tips voor een goede oogcrème

 • Vraag jouw huidspecialist wat de pH-waarde is van de oogcrème. Deze dient namelijk een waarde van 7 te hebben, een andere zuurtegraad kan de ogen irriteren.
 • Omdat je ogen de hele dag bewegen en knipperen, ontstaan in dit gebied de eerste lijntjes. Dit ga je tegen door een goede hydratant te gebruiken, die het vocht in de huid bindt.
 • Let er daarnaast op dat de crème antioxidanten bevat, zodat de huid wordt beschermd tegen vrije radicalen.

Zelf ben ik helemaal weg van de Vavin hydrateer03. Dit product is speciaal samengesteld voor de gevoelige ooghuid met extra hydratanten, antioxidanten en het bevat geen parfum.

Advies over welke producten het beste zijn voor jouw huid, zodat rimpels en lijntjes zolang mogelijk worden uitgesteld en je geniet van een stralende huid? Ik geef je graag vrijblijvend advies! Neem contact op, klik hier.

Lees verder

Welke invloed heeft de overgang op de huid?

09-10-2018

Tijdens de overgang treden er veranderingen in de hormoonhuishouding op. Aangezien hormonen van zeer grote invloed zijn op onze huid, kun je last krijgen van acne, een snel verouderende huid en overbeharing. Natuurlijk is het fantastisch om ouder te mogen worden, de bijkomende nadelen van ouder worden zijn echter een stuk minder prettig.

De overgang, wat gebeurt er precies?

Bij de meeste vrouwen begint de overgang rond het 50e levensjaar. Het lichaam gaat minder oestrogeen produceren, waardoor de vrouw niet meer vruchtbaar is. De hormoonhuishouding is verstoord, met lichamelijke en geestelijke ongemakken als resultaat.

In de overgang neemt de voorraad collageen met maar liefst dertig procent af, blijkt uit onderzoek. De fibroblasten die collageen- en elastinevezels vormen, worden met het kimmen der jaren minder actief. Niet alleen de hoeveelheid vezels loopt daardoor terug, ook de kwaliteit ervan. Bovendien worden enzymen actief die de collageen-en elastinevezels gaan afbreken.

Zit je in de overgang en merk je dat je wangen gaan invallen en dat je meer last krijgt van wallen? Dat kan heel goed kloppen. Het verlies van bindweefselvezels zorgt ervoor dat het opgeslagen vet in de onderste huidlagen minder goed wordt ondersteund.

Daarnaast zal je merken dat je meer last hebt van kleine adertjes, met name op de neus en wangen. Dat komt weer omdat bloedvaten in de huid minder goed samentrekken door de verminderde elasticiteit. De huid wordt naarmate we ouder worden dunner, waardoor de adertjes ook nog eens meer zichtbaar zijn.

Nog iets?...

Ja, helaas houdt het bij bovenstaande kenmerken niet op. Wanneer we nog jong zijn, vernieuwt de huid zich iedere 30 dagen. Helaas neemt dit proces snel af naarmate we ouder worden en vernieuwt de huid zich nog maar om de 60 tot 90 dagen. Omdat zich ook minder huidvetten vormen, verzwakt de huidbarrière en  houdt de huid minder goed water vast. Bovendien vermindert de talgvorming. Met als gevolg een droge, doffe huid waar schadelijke indringers makkelijker doorheen dringen.

Is er een oplossing?

De tand des tijds kunnen we niet stopzetten. Wel zijn er een aantal bewezen en effectieve methoden om de huid die in de overgang is zo gezond mogelijk te maken en behouden.

Vroegtijdig beginnen: Voor alle dames die nog niet in de overgang zitten en dit wel lezen, mijn allerbelangrijkste boodschap: begin tijdig met het op de juiste manier verzorgen van de huid. Vrouwen die halverwege de dertig starten met de juiste bouwstenen, zoals vitamine C, houden de collageenvorming op peil. Is de afbraak van collageenvezels tijdens de overgang in volle gang, dan kunnen we alleen nog ons best doen om dit proces met goede ingrediënten te vertragen.

Bescherm en verzorg je huid: Antioxidanten, vetten en hydratanten zijn zeer belangrijk om de huid tijdens de overgang de juiste verzorging te geven. Goede vetten en hydratanten ondersteunen de huidbarrière en vochtvasthoudende capaciteit van de opperhuid. Een sterke huidbarrière met voldoende vocht beschermt tegen schadelijke indringers. Ook antioxidanten blijven trouwe dienaars van de huid op leeftijd, want vrije radicalen zijn er altijd en overal.

Meer vet! Met wat extra vet en vocht zien we er een stuk beter uit. Door het smeren van hydratanten zwelt de huid een klein beetje op, hij wordt gladder en rimpels lijken minder diep. Het effect van hydratanten is helaas wel tijdelijk. Het vocht in de opperhuid verdampt gedurende de dag. Met vetten houd je dit verdampingsproces iets tegen. Gun de kwetsbare huid in de overgang dus gerust wat extra vet. Als bescherming van de huidbarrière én voor een verbeterd huidbeeld.

Zit je in de overgang en heb je specifieke vragen over jouw huid? Ik geef je graag vrijblijvend advies over hoe je zo lang mogelijk geniet van een jeugdige en stralende huid!

Lees verder

Houd je huidflora gezond!

05-09-2018

Na alle anti-aging stress en de bijbehorende producten die ervoor zorgen dat rimpels en lijntjes afnemen, is er een nieuwe tendens ontstaan, namelijk; anti-aging is ‘uit’ en het gezond maken en houden van de huidflora is ‘in’. Wat dit precies inhoudt? Je leest het in mijn nieuwe blog!

Age-loving in plaats van anti-aging

In plaats van de focus wat betreft huidverzorging te leggen op anti-aging, ligt de focus nu meer op age-loving.  We willen allemaal zo oud mogelijk worden, maar dan wel gezond en met een verzorgd uiterlijk. De ouder wordende huid koesteren en ondersteunen geldt nu weer als hoogste goed in de beauty-industrie. Dit zien we ook terug in de populaire ingrediënten van dit moment. Dit zijn allemaal ingrediënten die vooral de huid beschermen, in plaats van ingrediënten die de huid jeugdiger zouden maken.

Schimmels, bacteriën en virussen

De ingrediënten die de huid dienen te beschermen zijn vooral gericht op het beschermen van de micro-organismen van de huid, zoals schimmels, bacteriën en virussen. Alle micro-organismen samen noemen we stratum microbiotum. Beter bekend als huidflora.

Een gezonde huidflora betekent een gezonde huid. Echter is uit onderzoek gebleken dat het huidflora van de inwoners in stedelijk gebieden kleiner en minder divers is geworden dan honderd jaar geleden. Mensen die in harmonie leven met de natuur, zoals Indianen in het Amazonegebied, hebben juist een rijker, meer gevarieerd stratum microbiotum. Daarmee zijn zij goed beschermd tegen huidreacties en -ontstekingen. In tegenstelling tot Westerlingen die steeds vatbaarder worden voor huidziekten, allergieën en ontstekingen.

Door onze huidige levenswijze is het immuunsysteem van de huid minder effectief, wat op den duur leidt tot vroegtijdige huidveroudering en andere huidproblemen zoals ontstekingen in de vorm van acne of rosacea.

Hoe werkt huidflora?

Het huidflora is een delicaat systeem, waarbij er ongeveer één miljoen micro-organismen op elke vierkante cm huid leven. Een lichaam telt een biljoen micro-organismen. Deze kolonies verschillen per individu en worden beïnvloed door leeftijd en omgeving.  Een aantal micro-organismen kunnen schadelijk zijn als ze op de verkeerde plek zitten of groeien. Maar in het algemeen profiteren we ervan. Micro-organismen creëren een fysische barrière tegen schadelijke stoffen van buiten, remmen schadelijke bacteriën en zorgen voor de juiste zuurgraad van de huid. Ook ondersteunen ze het immuunsysteem. Kortom: ze versterken de natuurlijke weerstand van de huid.[1]

Micro-organismen hebben voeding nodig en dit is waar het misgaat. Door verkeerde cosmetica, omgevingsfactoren en slechte leefgewoonten, wordt de beschermlaag van de huid aangetast. De voeding voor micro-organismen neemt af, waardoor uiteindelijk ook de micro-organismen zelf afnemen.

Enkele voorbeelden: bewaarstoffen in cosmeticaproducten doden de micro-organismen. Met zepen, surfactants en alcohol worden ze simpelweg van de huid verwijderd. Regelmatig peelen met fruitzuren zorgt er ook nog eens voor dat belangrijke voeding voor micro-organismen verdwijnt. Denk aan dode huidcellen en talg.

En dit alles kan een rode, geïrriteerde huid veroorzaken.

Hoe jij het huidlfora beschermt

Naast een gezonde levenswijze, is het gebruiken van de juiste cosmeticaproducten heel belangrijk. Let er daarbij op dat producten geen onnodige additieven bevatten zoals alcohol, zepen en surfactants. Kies voor pure en zuivere producten en peel niet te vaak de huid.

Heb jij na het lezen van deze blog vragen over jouw huid, of ben je op zoek naar producten die zuiver zijn en je huid niet beschadigen, maar juist voeden en beschermen? Ik geef je graag advies! Neem contact op via: 0492-392141

[1] Bron: Vavin

Lees verder

Het geheim voor een stralende en jeugdige huid

30-07-2018

Ben jij benieuwd hoe je jouw huid effectief en zichtbaar kunt verbeteren en verjongen, waarbij je ook nog eens je lichaam gezonder maakt? Maak dan kennis met Noûs Nutricosmetics; het laat je huid stralen door je lichaam van binnenuit gezond te maken én behouden.

Wat zijn Nutricosmetics?

Nutricosmetics zijn voedingssupplementen met speciale ingrediënten gericht op wat jouw huid nodig heeft. Ze voeden, vernieuwen, verjongen en beschermen je huid van binnenuit.

De supplementen zijn een belangrijke toevoeging aan jouw dieet. Het is bewezen dat de groentes en fruit die we tegenwoordig eten, lang niet meer zoveel vitamines en mineralen bevatten als dat ze 20 jaar geleden deden. Een gezonde levensstijl is lang niet meer genoeg voor je huid.

Als je veel vergt van je lichaam komt je huid vaak vitamines, mineralen en anti-oxidanten tekort, dit zorgt voor een vermoeide huid, acne en rimpels. Ons lichaam geeft voorrang aan haar levensnoodzakelijke functies waardoor de huid op de laatste plaats komt.  Met Noûs Nutricosmetics zorgen we ervoor dat er altijd voldoende is om ook op lange termijn je huid gezond en stralend te houden.

Noûs Nutricosmetics

Noûs Nutricosmetics richt zich op huidverjonging, lifting, bescherming van de huid en lichaam en botversterking op lange termijn. Het zijn biologische voedingssupplementen die makkelijk door het lichaam worden opgenomen. De vegetarische capsules stimuleren een betere doorbloeding van de huid, waardoor vitamines precies daar terecht komen waar ze moeten zijn.  

De voedingssupplementen zijn handig verpakt in een doosje met compacte blisters, goed voor een maandelijkse dosis met 2 x 30 capsules. De verschillende beschikbare capsules en werkingen zijn:

Vitaminen & Mineralen

De groene capsules bevatten en hoog vitamines en mineralen gehalte, die het lichaam makkelijk opneemt. Deze capsules zijn gericht op celvernieuwing, doordat ze de elastine en collageenaanmaak stimuleren. Met als resultaat een gezonde, strakke en stralende huid.

Anti-oxidanten

Negatieve invloeden van buitenaf, zoals: de zon en milieuvervuiling tasten jouw huid en lichaam aan. Om je huid te beschermen gebruik je de transparante capsules die vol zitten met anti-oxidanten.  

De capsules bevatten alleen maar biologische en natuurlijke ingrediënten die de werking van de nieren en lever ondersteunen, voor een permanente reiniging en ontgifting van het lichaam.

Natural Beauty

Natural beauty is voor 25+ bedoeld en helpt huidveroudering tegen te gaan. Vanaf ongeveer je 25ste gaat je huid minder collageen en elastine aanmaken en wordt je huid slapper, dit is het begin van huidveroudering en rimpels. De capsules stimuleren je doorbloeding, houden je zuur/base in evenwicht en voorkomen huidveroudering door je lichaam te geven wat het nodig heeft.

Natural Facelifting

Houd jij niet van naalden en spuitjes, maar wil je er toch jonger en stralender uitzien? Dan is Natural Face Lifting iets voor jou! Het is bedoeld voor 45+ en de dosering van het vitamines en mineralen gehalte is hier nogmaals verhoogd, om je eigen verminderde productie een handje te helpen. Je huid wordt gelift en rimpels vervagen, voor een strakker en een jongere huid.

Plantenextracten ondersteunen het metabolisme en zorgen voor betere doorbloeding, geestelijk welzijn en fysiek tonicum. Een betere anti-aging ondersteuning is nauwelijks denkbaar!

Resultaat:

 • Rimpels vervagen
 • Een betere doorbloeding van de huid
 • Verouderde huid wordt gelift
 • Beter afvoersysteem
 • Stimuleert celvernieuwing

Ben jij benieuwd welke voedingssupplement het beste bij jou past? Kom gerust langs voor een advies en meer informatie of maak je afspraak direct online, klik hier.

Lees verder

Vocht is essentieel voor een stralende en gezonde huid

10-07-2018

Tegenwoordig kun je kiezen voor snelle ingrepen zoals botox en fillers of heftige peelings, voor het verjongen en verbeteren van het voorkomen. Wat veel mensen zich echter niet beseffen, is dat op deze manier niet de oorzaak van het probleem wordt aangepakt, slechts het probleem. Wanneer je merkt dat je rimpeltjes, lijnen en/of pigmentvlekken krijgt, of een algehele verslechtering van de huidconditie ervaart, is het belangrijk de oorzaak van dit probleem te achterhalen. Wist je dat vochttekort in de huid, leidt tot vroegtijdige huidveroudering en huidproblemen?

Wat gebeurt er als de huid niet voldoende vocht vasthoudt?

Een vochttekort van de huid leidt in veel gevallen tot een verslechterde huidconditie. De huid op de juiste manier verzorgen is in dit geval essentieel. Vooral met het warmere weer, droogt de huid snel uit.

Onze huidcellen bouwen dag en nacht aan een stevige huidbarrière, die ons beschermt tegen schadelijke invloeden. En dat maakt dorstig. Om te kunnen functioneren hebben huidcellen - naast energie en voedingsstoffen – dan ook een hoop water nodig dat wordt opgenomen vanuit het bloed.

Zonder water komen biochemische processen in de huid dus niet goed op gang. En dat heeft duidelijk gevolgen voor de aanmaak van huidvetten en eiwitten. De huidbarrière verzwakt waardoor irriterende stoffen gemakkelijker binnendringen en water wegsijpelt. Met als gevolg irritaties en een droge huid.

Hoe houdt de huid vocht vast?

De huid heeft verschillende manieren om het vocht te binden en vast te houden, namelijk:

 • Hyaluronzuur: hyaluronzuur is een molecuul die zich in de middelste huidlaag bevindt, de dermis. De dermis bestaat voor een groot gedeelte uit water, omdat hyaluronzuur tot wel 1000 x het eigen gewicht aan water kan opnemen.
 • De buitenste huidlaag, de epidermis, bevat aquaporines. Aquaporines in de wanden van de huidcellen fungeren als poortjes om water in en uit de huidcel te transporteren.
 • The Natural Moisturising Factor (NMF)  bestaat uit afgebroken verbindingen tussen huidcellen, desmosomen genaamd, die in de bovenste huidlaag zijn omgezet naar superhydraterende stoffen.
 • Talg wordt aangemaakt door de talgklieren en zorgt er onder andere voor dat er niet buitensporig veel vocht de huid kan verlaten.

Factoren die overmatig vochtverlies beïnvloeden

Er zijn een aantal factoren die een droge huid negatief beïnvloeden, namelijk:

Alcohol: alcohol bindt aan water in het lichaam waardoor minder vocht beschikbaar is voor de huid.

Airco: Airco maakt de lucht droog waardoor de luchtvochtigheid daalt en er meer water verdampt vanuit de huid.

Zwemmen: Door vaak te zwemmen verliest de huid ook suikers en zout. En deze stoffen heeft de huid juist hard nodig om water vast te houden. Wel eens verrimpelde vingertoppen gehad na het zwemmen? Dat is hét teken van uitdroging.

Hoe kun je ervoor zorgen dat de huid het vocht bindt?

De snelste en beste manier om te zorgen dat de huid het vocht bindt en dat overmatige uitwaseming van vocht wordt voorkomen, is door het gebruik van de juiste cosmetica. Een hydraterende crème heeft onmiddellijk effect en werkt sneller dan water drinken. Maar wat is nu een goede hydraterende crème, oftewel moisturiser? Moet er water (aqua) in zitten? Vet? Of allebei?

De belangrijkste eigenschappen van een goede moisturiser op een rij:

 • Water gemengd met vet (olie) is de beste basis. Olie vertraagt namelijk het verdampingsproces van water op de huid. Hoe langzamer het water verdampt, hoe beter de aanwezige hydraterende stoffen en natuurlijke of minerale vetten in de huid penetreren en hun werk doen.
 • Goede ingrediënten met hydraterende eigenschappen zoals glycerine, hyaluronzuur, panthenol of biosacchariden zijn noodzakelijk.
 • Vetten voorkomen vochtverlies vanuit de huid. Zowel minerale vetten (zoals vaseline) als natuurlijke vetten (zoals olijfolie) werken goed. Minerale vetten dekken de huid af wat een uitstekende methode is voor een beschadigde huidbarrière.
 • Alcohol bovenaan de ingrediëntenlijst is een no-go. Alcohol lost huidvetten op. In een laag percentage is het effect van alcohol verwaarloosbaar.
 • Agressieve emulgatoren (sodium cetearyl sulfate, ceteareth-2/-20) en surfactants (sodium lauryl/laureth sulfate) tasten de huidbarrière aan en mogen niet voorkomen in de ingrediëntenlijst

Wil je de huid een handje helpen terwijl jij een frisse duik neemt en een glaasje rosé drinkt op het terras? Neem een moisterizer van Vavin mee! Ik geef je graag advies hoe jouw huid er weer gezond en stralend uit kan zien, zonder dat je last hebt van rimpels of een droge huid.

Lees verder

Brush on Block

13-06-2018

Geen gedoe meer met plakkerige zonnecrème die je make-up verpest? Kies voor de speciale Brush on Block van de Amerikaanse visagiste Susan Posnick. Nadat Susan in de jaren 90 ziek werd aan huidkanker en hier van genas, is zij zich helemaal gaan richten op het ontwikkelen van effectieve zonbescherming.

Waarom je huid beschermen?

Voordat ik je meer vertel over de fantastische Brush on Block, hierbij even opgesomd waarom het nu zo belangrijk is je huid te beschermen:

 • UVA straling is er altijd, ook als de zon niet schijnt.
 • UVA straling zorgt voor huidveroudering. Het dringt tot diep in de huid door, waar het zorgt voor een chemische reactie in de cellen. De cellen raken onherroepelijk beschadigd, met pigmentvlekken en rimpels als gevolg.
 • UVB straling zorgt ervoor dat we verbranden.
 • UVA dringt ook door glas. Zit je langere tijd achter het raam? Bescherm je huid ook dan!
 • Onderzoek laat zien dat het regelmatig gebruik van zonnebrandcrème gedurende de eerste 18 jaar van je leven het risico op NMSC (non-melanoma skin cancer) met 78 procent vermindert.

Wat is de Brush on Block?

De Brush on Block is een zonbeschermingsproduct in poedervorm met SPF 30. Met een draai aan de knop aan de onderkant van het product, zet je het poederreservoir open en weer dicht. Wanneer je het reservoir opent en over de huid beweegt, wordt er langzaam en gelijkmatig een beetje poeder afgegeven.

Het product is ideaal wanneer je make-up draagt. Het is namelijk transparant en het geeft je huid een matte finish. Het verstopt je huid niet, waardoor het ook zeer geschikt is voor bijvoorbeeld mensen met acne.

100% natuurlijk

De Brush on Block is 100% natuurlijk en maakt gebruik van mineralen om de huid te beschermen. De twee mineralen die worden gebruikt zijn titanium dioxide en zinkoxide. Mineralen trekken niet in de huid, maar vormen als het ware een beschermende ‘laag’ op de huid. Ze reflecteren de zonnestralen, waardoor deze niet in de huid kunnen doordringen.

Voordelen op een rijtje:

 • Vrij van chemische ingrediënten en Hypoallergeen.
 • SPF30.
 • Met natuurlijke mineralen als zinkoxide/tintanium dioxide, bekend als goede UVA en UVB beschermers en saffloerzaad olie, groene thee en kamferfoelie extract voor verzorging.
 •  Verstopt de huid niet.
 • Ideaal voor het aanbrengen van bescherming, zonder de make-up te verpesten.
 • Compacte verpakking, gaat gemakkelijk mee in de handtas.
 • Ook voor kinderen ideaal. Het product wordt snel en zonder de handen plakkerig te maken aangebracht op het gezicht.
 • Water en zweetproef gedurende 8 uur.

Meer info? Ik geef je graag een persoonlijk huidbeschermingsadvies! Maak je afspraak online, klik hier.

 

Lees verder

De kracht van het Chinese Beauty Ritueel

29-04-2018

In China wisten ze het al heel lang; schoonheid en gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden. Wanneer het lichaam gezond is, is de huid automatisch ook gezond. Een gezonde huid beschermt ons tegen schadelijke invloeden van buitenaf, heeft geen ontstekingen, ziet er jeugdig en vitaal uit en straalt. Helaas ervaren veel mensen stress, is een gezonde levensstijl nog best lastig en nemen we niet genoeg tijd om te ontspannen. Dit beïnvloed op een negatieve manier de huid, waardoor huidproblemen zoals acne, couperose en vroegtijdige huidveroudering ontstaan.

Traditionele Chinese schraaptherapie

De schraaptherapie is een uit China afkomstig schoonheidsritueel, waarbij door middel van speciale schrapers (te vergelijken met spatels) gemaakt van Jade of Rozenkwarts, de huid op een zeer zachte wijze wordt gemasseerd. De behandeling is zeer ontspannend, maar zorgt ook voor een verbeterde energie- en lymfedoorstroming, waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en de collageen en elastineproductie wordt gestimuleerd.

Guasha Beautystone Treatment

Met de Chinese kennis en huidige inzichten, is de Guasha Beautystone Treatment ontwikkeld. Deze treatment is gebaseerd op de schraaptherapie, maar dan verder ontwikkeld. Het uitgangspunt bij de behandeling is ontspanning. Ontspanning is een staat van gesteldheid die lichaam en geest nodig hebben om te herstellen. Wanneer je langdurige stress ervaart, heeft dit negatieve gevolgen voor het lichaam en de geest, en uiteindelijk voor de huid.

De Guasha Beautystone Treatment helpt je te ontspannen, maar heeft daarnaast ook helende eigenschappen bij de volgende klachten:

 • Hoofdpijn.
 • Oogklachten.
 • Gezichtsverlamming.
 • Chronische bijholteontsteking.

Ook bij acne worden met de Beautystone Treatment verbluffende resultaten behaald, waarbij mee-eters, puistjes en ontstekingen zichtbaar verminderen.

Voordelen Guasha Beautystone Treatment

De behandeling heeft de volgende voordelen:

 • De energiestroom in de meridianen wordt geactiveerd en verbeterd.
 • De totale doorbloeding van het gezicht wordt verbeterd.
 • De spieren in het gezicht worden intensief gestimuleerd.
 • De gelaatskleur en vorm van het gezicht worden verbeterd.
 • De behandeling vermindert rimpels, pukkels, vlekken, vetkussentjes en acne.
 • Het vermindert de zogenaamde “rode neus”.
 • In bepaalde gevallen kan het zelfs verminderd gezichtsvermogen verbeteren.
 • De Guasha behandeling verhoogt de vitaliteit en geeft meer energie, waardoor de levenskwaliteit aanzienlijk kan worden verbeterd.
 • Na een behandeling voelt men zich aanzienlijk beter en meer ontspannen.

Een behandeling die niet alleen de conditie en gezondheid van de huid effectief en met verbluffende resultaten behandeld, maar die ook een weldaad is voor lichaam en geest? Maak je afspraak voor de Guasha Beautystone Treatment bij Schoonheidssalon Ikke Tijd in Gemert!

Klik hier om je afspraak te maken.

 

Lees verder

Minerale make-up, de beste keuze voor jouw huid!

10-04-2018

Foundation, blush, bronzing powder en oogschaduw… Wie gebruikt ze niet? Veel dames willen een egale huid met een gezonde glow en hier zijn bovengenoemde producten ideaal voor. Maar weet jij wat je op je huid smeert? In veel foundation zitten additieven die de huid niet gezond maken, maar die zelfs huidproblemen verder kunnen verergeren. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van acne, vind je het prettig de vlekjes, pukkeltjes en littekentjes te camoufleren. Helaas verstopt veel foundation de huid, waardoor acne verder zal verergeren.

Wil jij je natuurlijke schoonheid accentueren met make-up, maar wel met make-up die goed is voor je huid? Kies dan voor minerale make-up.

Wat is minerale make-up?

Make-up mag minerale make-up worden genoemd, wanneer het bestaat uit 100% gemicroniseerde mineralen. Er zitten alleen maar mineralen in deze producten en geen andere stoffen.

Mineralen zijn in de natuur voorkomende vaste stoffen die gevormd zijn door geologische processen. De IMA (International Mineralogical Association) erkent zo’n 5.000 soorten mineralen, maar er worden nog steeds nieuwe mineralen ontdekt.

Waarom gebruik maken van minerale make-up?

Voor zowel acne, couperose, de gevoelige, normale en rijpere huid is minerale make-up de oplossing.

Couperose/ gevoelige huid
In veel cosmetica zitten conserveringsmiddelen en andere chemicialen. Deze stoffen kunnen de huid onnodig irriteren. Vooral wanneer je last hebt van een gevoelige huid en/of allergieën, kan het best lastig zijn passende make-up te vinden. Bij minerale make-up worden er geen andere stoffen gebruikt dan alleen maar mineralen. Hierdoor is de kans op reactie van de huid zeer gering.

Acne – puistjes en onzuiverheden
Voor de acnehuid kan de zoektocht naar de juiste make-up een lastige klus zijn. Welke producten verstoppen niet de huid, maar zorgen wel voor een matte huid gedurende de hele dag? Daarbij is het bij acne prettig als de make-up (zeer) dekkend werkt. Minerale make-up is zeer dekkend en laat de huid ademen. Het neemt de vettige glans weg, waardoor je de hele dag een egale en matte huid hebt.

Rijpere huid – rimpeltjes
Bij de rijpere huid trekt normale foundation al snel tussen de rimpeltjes, waardoor deze niet worden verminderd, maar juist worden geaccentueerd. Doordat minerale make-up super licht is, blijft het uitstekend op de huid zitten.

PurMinerals

Ikzelf gebruik alleen nog maar de make-up van Purminerals. Al ruim een decennium lang ontwikkelt PurMinerals baanbrekende minerale make-up voor vrouwen van alle leeftijden.

Voordelen Purminerals

 • Hoogste kwaliteit gemicroniseerde mineralen
 • Plantaardig Ceratin Complex™, die de huid verjongt en verbetert.
 • Waltheria verhoogt de helderheid en zorgt voor een gelijkmatige teint.
 • Ceramiden voor maximale hydratatie.
 • Sterk gezuiverde en niet irriterende retinol.
 • Vrij van minerale oliën die de poriën verstoppen.
 • Bevat geen talk, parfum, vulstof of chemische kleurstoffen.
 • Alle make-up is volledig dierproefvrij.

Wil jij advies over welke foundation voor jouw huid het beste is, welke teint het beste past bij jouw eigen huidskleur en hoe je je het mooiste opmaakt? Maak dan je afspraak voor het gratis make-up advies bij Schoonheidssalon Ikke Tijd in Gemert!

 

 

Lees verder

Tijd voor jezelf, veel belangrijker dan je misschien zou denken!

27-02-2018

Door alle drukte om ons heen vergeten we geregeld om even tijd voor onszelf in te plannen. En dan bedoel ik niet de tijd die je spendeert met je man, gezin of vrienden. Nee, ik bedoel echt gewoon de tijd die jij neemt om even ‘met jezelf’ te zijn. Veel mensen onderschatten deze tijd, maar toch is dit heel belangrijk voor een gelukkig leven dat in balans is. Waarom en hoe? Je leest het in mijn nieuwe blog!

‘’Ikke Tijd’’

Ikke tijd, zo noem ik die momentjes dat je even weg bent van alles om je heen, niet alleen fysiek, maar vooral ook mentaal. Waarbij je niet hoeft te denken aan die andere persoon, maar puur alleen nadenkt over jezelf. Wat doe ik goed? Wat kan ik verbeteren? Ben ik gelukkig?...

Belangrijke vragen in het leven, maar door alle drukte en/of onze drang om altijd maar samen met iemand te moeten zijn, worden deze vragen weggedrukt en vergeten.

Het plannen van ‘’Ikke Tijd’’

Het inplannen van tijd voor jezelf is onvermijdelijk, voordat je het weet heb je ja gezegd tegen dat etentje of die verjaardag, en zit je nog met kakelende moeders/ vaders of vriendinnen aan je hoofd!  Begin met het plannen van bijvoorbeeld een uurtje Ikke tijd per week, zet je telefoon uit en ga alleen opstap!

Je hoeft je helemaal niet schuldig te voelen voor het inplannen van tijd voor jou alleen, maar het is misschien aan het begin een onvermijdelijk gevoel. Onthoud dan dat Ikke Tijd voor jouw ontwikkeling, algemene gemoedsrust en levensgeluk zeer belangrijk is en dat een gelukkige jij heel veel mensen in je omgeving gelukkig zal maken.

Wat te doen…

Oké, je hebt wat tijd vrij gemaakt. Onderstaande activiteiten stimuleren het ‘tot jezelf’ komen:

-          Natuur; maak een boswandeling, ga naar het strand. De frisse lucht en de natuur zorgen ervoor dat je tot rust komt.

-          Gewoon niks; liggen, zitten, hangen. Allerlei vormen waarbij je helemaal niets hoeft te doen en heerlijk tot rust komt!

-          Een andere manier om ultiem tot rust te komen is de ontspanningsmassage!

Ontspanningsmassage bij Schoonheidssalon Ikke Tijd Gemert

Als ervaren Ikke Tijd specialist weet ik waaruit een goede ontspanningsmassage moet bestaan. Tijdens de massage wordt de doorbloeding gestimuleerd, zodat afvalstoffen worden afgevoerd. De cellen kunnen makkelijker vitaminen en zuurstof tot zich nemen en de spieren komen tot rust.

Een ontspanningsmassage zorgt ervoor dat lichaam en geest volledig ontspannen en dat je vol energie weer naar huis gaat.

Ikke Tijd inplannen in Gemert? Klik hier en maak je afspraak voor de ontspanningsmassage!

Lees verder

Wat doet stress met je huid

31-01-2018

Iedereen heeft het druk en het lijkt alleen maar erger te worden. Er wordt veel van ons verwacht en we willen hier maar al te graag aan voldoen. De perfecte carrière, het perfecte gezinsleven, perfecte figuur, perfecte vriendinnengroepje… Ik word al moe terwijl ik het schrijf. De hang naar perfectie heeft als resultaat stress en stress zorgt op zijn beurt weer voor lichamelijke ongemakken, waaronder een slechte huid.

Stress, wat is dat precies?

Stress is een chemische reactie, die we ervaren als we in contact komen met iets dat spanning of druk veroorzaakt. Als we zenuwachtig zijn om te presteren bijvoorbeeld, kan dit leiden tot stress. Eigenlijk is deze reactie van het lichaam niet direct schadelijk, maar beschermt het ons juist tijdens spannende momenten.

Onder invloed van stress maakt het lichaam cortisol aan, een soortgelijk hormoon als adrenaline. Door cortisol worden lichaamscellen geactiveerd, waardoor we sneller en meer helder dan normaal kunnen handelen. Super handig!

Gevolgen van stress op de huid

We kennen dat soort gevallen wel van mensen om ons heen, of we hebben het zelf meegemaakt: in tijden van stress wordt de huid vaal en dof en zijn er meer rimpels, pigmentvlekken en ontstekingen zichtbaar. Nu is het overvloed van cortisol helemaal niet meer zo handig. Langdurige stress is niet alleen (zeer) schadelijk voor het lichaam, ook zeker voor de huid!

Een droge huid

Cortisol verstoort de vochthuishouding, waardoor de barrièrefunctie (beschermlaagje van de huid) beschadigt. De huid is minder goed in staat het vocht vast te houden, waardoor je een trekkerige, schilferige, jeukende en droge huid krijgt.

Lijntjes & rimpels

Vochtverlies door een verstoorde huidbarrière veroorzaakt droogte lijntjes. Daarnaast zijn er in tijden van stress meer vrije radicalen in het lichaam aanwezig.

Misschien heb je al eens van vrije radicalen gehoord; kleine moleculen die een elektron missen. Om dit op te kunnen vangen, zijn vrije radicalen constant opzoek naar de missende elektron. Ze binden zich aan kwaadaardige cellen in het lichaam (positief), maar helaas ook aan gezonde cellen (negatief). Op deze manier ontstaan ziekten zoals dementie en artritis, maar ook huidveroudering wordt versneld door dit proces. De vrije radicalen vallen tenslotte ook gezonde huidcellen aan. Het gevolg? Rimpels en lijntjes.

Er is helaas nog meer..

Omdat stress het immuunsysteem schaad, kunnen huidproblemen zoals acne, rosacea, couperose en psoriasis aanzienlijk verergeren. Ook de doorbloeding werkt minder, waardoor je huid er dof en vaal uitziet.

De oplossing?

Helaas heb je in sommige gevallen van stress geen invloed op het ontstaan ervan. Privé situaties en vervelende dingen op je werk zijn niet altijd te vermijden. De beste oplossing in dit geval is goed te blijven zorgen voor jezelf. Gezond eten, veel water drinken en een wandeling in de frisse lucht doen wonderen voor je gesteldheid en je huid.

Je kunt dit nog verder ondersteunen door de juiste huidverzorging, een ontspannende schoonheidsbehandeling of massage en voedingssupplementen (bijvoorbeeld deze van Noûs Nutricosmetics).

Liefs, Hannie.

Advies over hoe jij je huid stralend en gezond maakt? Maak je afspraak online, klik hier!

 

 

Lees verder

Behandelplan voor doelgerichte verbetering van jouw huid

28-12-2017

De tijd dat een schoonheidsspecialist alleen werd bezocht voor ontspanning, ligt ver achter ons. Met de huidige kennis over ingrediënten en behandelingswijze, is het daadwerkelijk mogelijk om de huid intensief en met zichtbare resultaten te behandelen. Naast het huidverbeterende merk Vavin, maak ik ook gebruik van het vier stappenplan. Dit plan zorgt voor een duidelijke en doelgerichte werkwijze en staat voor wie ik wil zijn als schoonheidsspecialist en ondernemer.

Het stappenplan omvat de vier stappen die nodig zijn voor het bereiken van de ideale huid.

Huidanalyse Schoonheidssalon Ikke Tijd Gemert

Iedere huid is anders en dient daarmee ook anders te worden behandeld. Alhoewel je zelf waarschijnlijk wel weet wat je huidtype is, is het lastig je huidconditie vast te stellen. Hier is immers een gedegen opleiding en ervaring voor nodig. Als schoonheidsspecialist beschik ik over deze kennis en ervaring, waardoor ik precies kan zien wat jouw huid nodig heeft.

Aan het begin van iedere behandeling wordt de huidanalyse gedaan, zodat je altijd verzekerd bent van de juiste behandeling.

De huidanalyse bij Schoonheidssalon Ikke tijd is kosteloos en vrijblijvend.

Huidverbetering met Nutricometics van Noûs

Nutricosmetics zijn beautysupplementen die specifiek zijn gericht op het conditioneren van de huid. In het verdelen van de vitaminen en mineralen die via onze voeding het lichaam binnenkomen, komt de huid als laatste aanbod. Eerst moeten namelijk de vitale organen worden voorzien. Het resultaat is een huid die vrijwel altijd een tekort heeft aan bepaalde voedingsstoffen, met als gevolg een huid die (veel) eerder dan nodig, verouderd en/of lijdt aan ontstekingen.

Door dit prioriteitenlijstje van ons lichaam is een hoogwaardige kwaliteit van de supplementen noodzakelijk.

Huidverbetering met de juiste producten van Vavin

Iedere huid is uniek. Wat voor de ene huid wel werkt, kan voor de andere huid helemaal niet werken. Daarom kiest Vavin voor een persoonlijke begeleiding. Bij Schoonheidssalon Ikke Tijd ontvang je daarom een huidpaspoort en word je geadviseerd over de producten.

De ingrediënten in de Vavin producten zijn zorgvuldig  samengesteld naar wat de huid echt nodig heeft. Daarom zorgt Vavin voor een gezondere, stralende en mooie huid.

Huidverbeterende behandelingen

Kenmerkend voor de behandelingen bij Schoonheidssalon Ikke Tijd, is dat er geen apparatuur wordt gebruikt. Ik ga uit van mijn eigen (natuurlijke) kracht, namelijk die van mijn handen. De persoonlijke aanraking is voor mij zeer belangrijk en alleen mijn handen kunnen voelen hoe jouw huid reageert op de behandeling en producten.

Ben jij op zoek naar een schoonheidssalon die echt zorgt voor verschil? Die jouw huid analyseert en pas hierna start met behandelen, zodat je altijd een passende behandeling krijgt? Of ben je gewoon benieuwd hoe het is gesteld met jouw huidconditie? Maak dan snel je afspraak, klik hier!

Lees verder

Stralen tijdens de feestdagen?

27-11-2017

Kies dan voor de huidverbeterende bindweefselmassage bij Schoonheidssalon Ikke Tijd in Gemert!

Heerlijk, Sinterklaas, Kerstmis en Oud & Nieuw staan alweer voor de deur! Ik kijk hier ieder jaar onwijs naar uit. Voor mij staan de feestdagen voor gezelligheid met vrienden en familie. Ik zorg er voor dat ik op tijd alle cadeaus binnen heb en het menu heb gepland. Als schoonheidsspecialist is mijn look tijdens de feestdagen natuurlijk ook belangrijk. Een goed kapsel, mooie kleding en niet te vergeten een stralende huid. Lees in deze blog mijn geheim.

Bindweefselmassage, wat is dat?

Mijn absolute geheim voor het verkrijgen van een prachtige huid, is bindweefselmassage. Een bindweefselmassage is eigenlijk een soort fitness voor je huid. Het is een techniek die zich richt op het spierweefsel van het gelaat en doorwerkt tot de bindweefsellaag.

In deze huidlaag worden ook essentiële stoffen zoals colageen en elastine geproduceerd. Collageen en elastine zorgen voor een jeugdige, stevige en elastische huid.

Je kunt je wel voorstellen dat door het stimuleren van de bindweefsellaag, de collageen- en elastineproductie aanzienlijk wordt verbeterd. Daardoor is deze behandeling een echte anti-aging behandeling met prachtige resultaten en ook nog eens een 100% natuurlijke manier van huidverbetering. Er komt geen spuit aan te pas!

Voor welke soorten huidproblemen is bindweefselmassage geschikt?

Er zijn een tal van huidproblemen te behandelen door middel van deze bijzondere massagetechniek, maar ook als je geen last hebt van specifieke problemen en enkel een gezonde en mooie huid wenst,  is deze behandeling zeer geschikt.

Bindweefselmassage voor het behandelen van:

 • Rimpels, verslapping van de huid en fijne lijntjes
 • Een vale en doffe (rokers)huid
 • Passieve acne & acne littekens
 • Losmaken van verklevingen
 • (preventieve) huidveroudering

Wat kun je verwachten van de bindweefselmassage?

 • Verbeterende huidconditie
 • Lifting en contourverstrakking
 • Versteviging, verjonging en rimpels vervagen

Wil je er jonger uitzien, maar zit je niet te wachten op injectables zoals botox en fillers?

Wil je behandeld worden met producten zonder chemische ingrediënten?

Wil je op een gezonde manier je huid verbeteren?

Wil je de mooiste huid?

Wil je er zo lang mogelijk goed uit blijven zien?

Kies dan voor de huidverbeterende bindweefselmassage van schoonheidssalon Ikke tijd in Gemert. Maak nog snel je afspraak voor december, want VOL = VOL.

Afspraak maken, klik hier.

 

Lees verder

23-10-2017

Wist je dat wenkbrauwen het gezicht vormen? Wenkbrauwen die niet passen bij de gezichtsvorm, zorgen ervoor dat je er vermoeid of chagrijnig uitziet. Achter het verkrijgen van de juiste vorm voor de wenkbrauwen zit echter een ware technologie. Lees in mijn nieuwe blog hoe jij het beste je wenkbrauwen kunt vormen en wat ik hierin voor jou kan betekenen.

Het vormen van de wenkbrauw

Voor het verkrijgen van de juiste wenkbrauwvorm volg je de volgende stappen:

 1. Leg een potlootje of een make-up kwast langs je neusvleugel en langs de binnenste ooghoek. Dit punt is het begin van de wenkbrauw.
 2. Zorg ervoor dat het potloodje of de kwast langs je neus blijft zitten, terwijl je de bovenkant verschuift naar de binnenkant van het oog. Het hoogste punt van de wenkbrauw (wenkbrauwboog) komt te zitten, daar waar de make-up kwast diagonaal over je pupil loopt.
 3. Leg het potlood langs je buitenste ooghoek. Hier stopt je wenkbrauw. Als je met een wenkbrauwpotlood stipjes zet op de punten waar je wenkbrauw hoort te lopen is het kleur-gedeelte eenvoudig.

Zorg voor natuurlijke wenkbrauwen

Et voilà; je hebt de perfecte wenkbrauw getekend, die jouw natuurlijke schoonheid onderstreept. Houd wel in je achterhoofd dat het belangrijk is de natuurlijke wenkbrauwvorm te respecteren. Probeer jezelf niet een totaal andere wenkbrauw te forceren, dit zorgt alleen maar voor een onnatuurlijk effect. Daarnaast kun je je wenkbrauwen zien als zusjes, geen tweelingen. Ze hoeven dus niet allebei exact dezelfde vorm te hebben!

Professionele wenkbrauwbehandeling

Natuurlijk blijft het lastig je eigen wenkbrauwen helemaal perfect te krijgen. Juist omdat de wenkbrauwen zo bepalend zijn voor het gezicht, is een professionele wenkbrauwbehandeling zeer aan te raden. Met bovenstaande tips kom je al een heel eind, een specialist zal echter écht de mooiste wenkbrauwen voor jou kunnen maken.

N|EYE|S Brows

In mijn salon vorm ik jouw wenkbrauwen door middel van de N|EYE|S Brows methode. Deze methode werkt volgens 10 stappen en gaat uit van de natuurlijke wenkbrauwvorm. De vorm wordt tijdens de behandeling geperfectioneerd. Om de wenkbrauwen helemaal perfect te maken, wordt de populaire Oosterse draadtechniek toegepast. Voor het behouden van de mooiste resultaten, gebruik je de speciale thuisverzorgingsproducten.

Jouw wenkbrauwen in de beste handen?

Maak direct je afspraak online met schoonheidssalon Ikke-Tijd in Gemert! Klik hier.

Lees verder

De juiste verzorging voor jouw huid tijdens de herfst en winter

26-09-2017

Regen, wind en vallende blaadjes… De herfst staat voor de deur, en alhoewel de herfst ook haar voordelen heeft, zal de huid wel wat te verduren krijgen de aankomende maanden. Door het gure weer en de verwarming binnen droogt de huid snel uit. Droogte lijntjes en een dof gelaat zijn het resultaat. De herfst is dus de ideale periode om je huid net dat beetje meer te geven. Je leest in deze blog hoe het merk in mijn salon - Rosel Heim - jouw huid effectief en doelgericht bescherm tijdens de herfst- en wintermaanden.

De juiste reiniging & milde peeling

Eigenlijk is het reinigen van de huid tijdens alle seizoenen belangrijk, maar vooral tijdens de herfst en winter. De huid droogt gemakkelijk uit en sommige gezichtsreinigers zullen dit proces alleen maar versnellen. Belangrijk bij de keuze voor een gezichtsreiniger is dat het de natuurlijke reinigingsmechanisme van de huid ondersteunt en deze dus niet tegenwerkt!

De reinigende emulsie van Rosel Heim neemt de in vet en water oplosbare stof en vuile deeltjes op. Het aanwezige melkzuur in deze emulsie maakt voorzichtig de hoorndeeltjes los, zonder daarbij gezond weefsel aan te tasten. Op deze manier wordt de huid voorzien van een zeer milde, maar effectieve peeling, zonder de huid te beschadigen.

Het regenereren van de huid

Regenereren betekent vernieuwen. Door de zon, zee en wind van deze zomer is de huidconditie en daarmee de gezondheid van de huid aangetast. Om dit opnieuw te kunnen herstellen is het dan ook belangrijk om de huid te regenereren. Dit gebeurt door middel van het speciaal door Rosel Heim samengestelde serum ‘ante’. De huid wordt van binnenuit gevoed en hersteld, waardoor de vochthuishouding wordt gereguleerd.

Bescherming

Een zeer belangrijke stap tijdens de herfst en winter; het beschermen van de huid.  De huid is in de ideale situatie goed in staat zichzelf te beschermen, hier zorgt de hydrolipidelaag voor. Deze laag bestaat uit zweet, talg en verhoornde cellen en zorgt ervoor dat schadelijke invloeden van buitenaf (bijvoorbeeld uitlaatgassen en bacteriën) niet tot de huid kunnen doordringen.

Echter zijn er veel factoren die de werking van de hydrolipidelaag verstoren, zoals slechte leefgewoonten, weersinvloeden, cosmetica die niet bij de huid past of schadelijke stoffen bevat, hormonen en stress. De beschermingslaag kan in dit geval wel wat hulp gebruiken, in de vorm van de Rosel Heim ‘beschermingscrème’. Slechts een dun laagje van deze crème zorgt voor bescherming gedurende de hele dag, zelfs tijdens en na een flinke regenbui.

Schoonheidsbehandelingen

Zoals je leest kun je thuis (mits bij gebruik van de juiste producten) al heel wat doen om jouw huid herfst- en winterproof te maken. Deze stappen zijn pas echt compleet door geregeld een schoonheidsbehandeling te ondergaan. Voorafgaande aan de behandeling analyseer ik jouw huid en kan ik zo precies zien welke tekortkomingen er zijn. Ik stel een behandelplan op, waarin jouw wensen staan vermeld, je huidconditie en wat er moet gebeuren om de huid gezond te maken en te behouden.

Tot slot ontvang je advies over welke producten het beste zijn geschikt voor jouw situatie.

Maak direct je afspraak (klik hier).

Lees verder

De prettigste & beste manier van ontharen

30-08-2017

Je huid verzorgen én ontharen in één behandeling? Dat kan met suikerontharing (body sugaring). Het grootste voordeel van suikerontharing is dat er geen haarbreuk ontstaat, zoals bij harsen of waxen. Dit komt omdat de haartjes met de haargroeirichting mee worden verwijderd. De behandeling is minder pijnlijk dan harsen of waxen.

The power of sugar

Tijdens deze onthaarbehandeling wordt er gebruik gemaakt van warme suiker en water op lichaamstemperatuur. Het suiker (bestaande uit glucose en fructose) en het water vormen samen een suikerpasta die volledig natuurlijk is, zonder chemische bestanddelen, geur of kleurstoffen en waar ook geen citroensap of andersoortig zuur aan is toegevoegd. Hierdoor is suikerontharing hypo allergeen en veroorzaakt het geen huidirritaties.

Suikerontharing zelfs geschikt voor de meest gevoelige lichaamsdelen

Doordat de behandeling minder pijnlijk is, wordt suikerontharing gebruikt bij bijvoorbeeld ontharen van de bikinilijn of oksels. De suikerpasta plakt daarbij niet vast aan de huid (zoals bijvoorbeeld wel het geval is bij harsen), maar alleen aan de haartjes.

Verzorging en ontharen in één behandeling

De suiker zorgt er tijdens de behandeling ook voor dat dode huidcellen worden verwijderd en fungeert daardoor ook meteen als zachte peeling. Door de hydraterende eigenschappen van suiker wordt de huid intensief gehydrateerd. Het resultaat? Een heerlijk zachte, gladde en haarloze huid!

Hoe lang blijven de haren weg?

Doordat er geen haarbreuk ontstaat tijdens het ontharen, worden zelf de meest korte haartjes verwijderd. Hierdoor kunnen haartjes tot wel 4 tot 6 weken weg blijven.

Voordelen body sugaring

Body sugaring kent vele voordelen, zoals:

 • Geen geïrriteerde huid, roodheid of jeuk na de behandeling.
 • Minder pijnlijk dan waxen en harsen.
 • Tussenpauzes worden na enkele behandelingen langer, dankzij het niet meer afbreken van de haartjes
 • De behandeling wordt op kamertemperatuur uitgevoerd, dus niet nadelig voor spataderen en gevoelige huid.
 • Alle plaatsen kunnen worden onthaard op het gezicht en lichaam. ook de meest delicate plaatsen.
 • De huid wordt direct ontdaan van dode huidcellen en voelt daardoor zeer zacht na de behandeling.
 • Speciale producten verkrijgbaar in de salon die zorgen voor langdurige resultaten. De haren zullen door middel van deze producten nog minder snel terug groeien.

Suikerontharing - Maak je afspraak online

Ben je benieuwd naar deze behandeling, maar wil je nog wat meer informatie. Neem dan vrijblijvend contact op.

Wil je direct je afspraak plannen? Klik dan hier.

 

 

Lees verder