content image

Bel voor een afspraak 0492-392141 of maak je afspraak online.

This phantom sticky

De huid

Zonder de huid zouden wij niet kunnen bestaan. De huid beschermt ons namelijk tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Als we het heet hebben, koelt het ons af. Als we het daarentegen koud hebben, werkt de huid hard om ons op te warmen. Door onze huid zijn we in staat om te voelen en drogen we niet uit. De huid zorgt er natuurlijk ook voor dat we ons mooi voelen, het is tenslotte het eerste wat andere mensen aan ons zien. Al deze factoren bij elkaar maken duidelijk dat de huid met zorg en liefde verzorgd dient te worden.

Huidlagen

De huid is opgebouwd uit drie lagen, namelijk de opperhuid, de lederhuid en het onderhuids bindweefsel.

Opperhuid

De opperhuid is de eerste huidlaag en bestaat voornamelijk uit verhoornde (dode) huidcellen. Alhoewel deze cellen dood zijn, hebben ze nog een zeer belangrijke functie. Ze beschermen de huid tegen ziekteverwekkers en uitdroging. Daarom is het ook belangrijk om deze laag niet te verwijderen door middel van bijvoorbeeld peelings, maar is het veel effectiever de verhoornde laag gewoon zijn werk te laten doen. De cosmeticaproducten van het merk Rosel Heim reinigen op een zachte manier de huid, zonder de dode huidcellen laag te verwijderen. De opperhuid vernieuwt zich ongeveer iedere 28 dagen.

content image

De lederhuid

In de lederhuid zitten bloedvaten, zenuwen en lymfevaten. In deze laag ontstaat huidveroudering, omdat belangrijke eiwitten zoals collageen en elastine hier worden aangemaakt door vezels. Wanneer de productie van deze eiwitten afneemt (vanaf het 25e levensjaar) zal de huid minder stevig, stralend en soepel zijn. De zweet- en talgklieren produceren hier de beschermende laag van de huid, ook wel de pH-waarde (zuurmantel) genoemd. Deze laag beschermt ons tegen bacteriën en schimmelinfecties. De lederhuid wordt niet voortdurend vernieuwd, zoals dat bij de opperhuid wel gebeurt. Wanneer je jezelf bijvoorbeeld bezeert, zal er een litteken zichtbaar blijven.

Onderhuids bindweefsel

Het onderhuids bindweefsel is de laatste laag van de huid, en zit tussen de lederhuid en de onderliggende botten en spieren in. Deze laag bestaat uit collageen, elastine en vetcellen en dient als opslagplaats voor overtollige vitamine en vet. Het onderhuids bindweefsel bepaalt de vorm van ons lichaam, de structuur en de conditie van de huid.

content image

Schoonheidsbehandeling

Schoonheidsbehandelingen zorgen ervoor dat de huid er gezond en stralend uitziet. De schoonheidsspecialiste kijkt naar jouw huidconditie- en type, en past hier de schoonheidsbehandeling op aan. Huidoneffenheden worden verwijderd en er wordt gewerkt aan huidverbetering en huidverjonging.

Hoe vaak naar de schoonheidssalon

Eens in de zes weken langsgaan bij jouw schoonheidsspecialist zal ervoor zorgen dat je huid de allerbeste conditie behoudt. Voor het verder ondersteunen van de schoonheidsbehandelingen, is de juiste thuisverzorging erg belangrijk. Met de juiste cosmeticaproducten kunnen specifieke doelen worden bereikt, zoals huidverjonging.
 

Geef jouw huid de aandacht die het verdient met een verzorgende en ontspannende schoonheidsbehandeling