content image

Bel voor een afspraak 0492-392141 of maak je afspraak online.

De juiste verzorging voor jouw huid tijdens de herfst en winter

Regen, wind en vallende blaadjes… De herfst staat voor de deur, en alhoewel de herfst ook haar voordelen heeft, zal de huid wel wat te verduren krijgen de aankomende maanden. Door het gure weer en de verwarming binnen droogt de huid snel uit. Droogte lijntjes en een dof gelaat zijn het resultaat. De herfst is dus de ideale periode om je huid net dat beetje meer te geven. Je leest in deze blog hoe het merk in mijn salon - Rosel Heim - jouw huid effectief en doelgericht bescherm tijdens de herfst- en wintermaanden.

De juiste reiniging & milde peeling

Eigenlijk is het reinigen van de huid tijdens alle seizoenen belangrijk, maar vooral tijdens de herfst en winter. De huid droogt gemakkelijk uit en sommige gezichtsreinigers zullen dit proces alleen maar versnellen. Belangrijk bij de keuze voor een gezichtsreiniger is dat het de natuurlijke reinigingsmechanisme van de huid ondersteunt en deze dus niet tegenwerkt!

De reinigende emulsie van Rosel Heim neemt de in vet en water oplosbare stof en vuile deeltjes op. Het aanwezige melkzuur in deze emulsie maakt voorzichtig de hoorndeeltjes los, zonder daarbij gezond weefsel aan te tasten. Op deze manier wordt de huid voorzien van een zeer milde, maar effectieve peeling, zonder de huid te beschadigen.

Het regenereren van de huid

Regenereren betekent vernieuwen. Door de zon, zee en wind van deze zomer is de huidconditie en daarmee de gezondheid van de huid aangetast. Om dit opnieuw te kunnen herstellen is het dan ook belangrijk om de huid te regenereren. Dit gebeurt door middel van het speciaal door Rosel Heim samengestelde serum ‘ante’. De huid wordt van binnenuit gevoed en hersteld, waardoor de vochthuishouding wordt gereguleerd.

Bescherming

Een zeer belangrijke stap tijdens de herfst en winter; het beschermen van de huid.  De huid is in de ideale situatie goed in staat zichzelf te beschermen, hier zorgt de hydrolipidelaag voor. Deze laag bestaat uit zweet, talg en verhoornde cellen en zorgt ervoor dat schadelijke invloeden van buitenaf (bijvoorbeeld uitlaatgassen en bacteriën) niet tot de huid kunnen doordringen.

Echter zijn er veel factoren die de werking van de hydrolipidelaag verstoren, zoals slechte leefgewoonten, weersinvloeden, cosmetica die niet bij de huid past of schadelijke stoffen bevat, hormonen en stress. De beschermingslaag kan in dit geval wel wat hulp gebruiken, in de vorm van de Rosel Heim ‘beschermingscrème’. Slechts een dun laagje van deze crème zorgt voor bescherming gedurende de hele dag, zelfs tijdens en na een flinke regenbui.

Schoonheidsbehandelingen

Zoals je leest kun je thuis (mits bij gebruik van de juiste producten) al heel wat doen om jouw huid herfst- en winterproof te maken. Deze stappen zijn pas echt compleet door geregeld een schoonheidsbehandeling te ondergaan. Voorafgaande aan de behandeling analyseer ik jouw huid en kan ik zo precies zien welke tekortkomingen er zijn. Ik stel een behandelplan op, waarin jouw wensen staan vermeld, je huidconditie en wat er moet gebeuren om de huid gezond te maken en te behouden.

Tot slot ontvang je advies over welke producten het beste zijn geschikt voor jouw situatie.

Maak direct je afspraak (klik hier).